НЕКОЛКУ ЗБОРОВИ ЗА EGLO

Светлите умови отсекогаш се занимавале со ТЕМАТА - светлина.

ГО САКАМЕ ОНА ШТО ГО РАБОТИМЕ

Иако се вели дека сијалицата ја измислил Томас Едисон, научниците и пронаоѓачите веќе ја истражувале употребата на електричната светлина во почетокот на 19 век. Иако првите патенти за светилки биле доделени во 1841 година, Едисон само во 1880 година дозволи нивна практична употреба и масовно производство.

Ние во EGLO најдовме место во историјата на светлината, кое успешно расте повеќе од 50 години.


”Современ дизајн, во комбинација со висока функционалност, по пристапни цени”

Ова отсекогаш било, и продолжува да биде, наше мото.

ОТСЕКОГАШ, развиваме и произведуваме производи кои се прилагодени на потребите на нашите клиенти. Во моментов интензивно работиме на темата Smart Lighting и ги доведуваме светлината и осветлувањето во дигитална мрежна и лесно контролирана форма.

Што и да донесе иднината во однос на светлината, ние ќе продолжиме да носиме современи решенија за осветлување за сите области на животот од Австриски Тирол во целиот свет.

ПРЕСВРТНИЦИ

Моменти кои ја прикажуваат нашата светла историја.

1969

ФОНДАЦИЈА

Одлучност, упорност и постојан развој:
Ова се темелите на кои ја основавме компанијата.

Пред околу 50 години, основачот Лудвиг Обвизер и ги дал на компанијата токму овие карактеристики. Досега има напишано успешна приказна со која не само што славиме, туку и можеме да се гордееме.

1986

ГЛОБАЛИЦАЦИЈА

„Од Тирол во светот“ повеќе звучи како туризам. Глобализацијата на EGLO започна во 1980-тите и 1990-тите.

Првиот чекор во 1986 година беше основањето на првата компанија за продажба во Германија. Сега работиме со над 70 компании во повеќе од 50 земји.

1994

ЛОКАЦИЈА ВО УНГАРИЈА

Првата фабрика на EGLO е изградена во унгарски Pásztó во 1994 година.
Местото постојано се зголемува и сега опфаќа производствена хала од 4 ката со 14.000 m² и целосно автоматизиран магацин од 5.000 m².

1997

ПОСТОЈАН РАСТ

Ги изградивме нашите магацини на централни локации за да овозможиме брза испорака. Во 1997 година, нашата површина за складирање за прв пат надмина 10.000 m3.

Овој тренд продолжи во следните 20 години. До 2017 година, просторот за складирање достигна приближно. 200.000 м3.

2001

ПРОИЗВОДСТВЕНА ЛОКАЦИЈА КИНА

Ние произведуваме во Кина од 2001 година. Нашата канцелариска и производна зграда зафаќа површина поголема од 120.000 m².
Фабриката EGLO Кина има повеќе од 1.100 вработени.

2006

ВО ИДНИНАТА СО ЛЕД

Светот на светлата се карактеризира со повеќе од само визуелни трендови. Ние, исто така, сме во тек со најновите технички достигнувања. На овој начин, го започнавме нашето патување во LED технологијата во 2006 година.

Денес, речиси целиот наш асортиман е составен од долготрајни, штедливи LED осветлување.

2016

Smart СВЕТЛА

Стив Џобс го претстави првиот iPhone во 2007 година. Од тој момент па натаму, паметниот телефон го започна својот триумфален напредок.
А сега и вашиот дом ќе биде паметен.

Затоа работиме на решенија за да можете брзо и лесно да ги контролирате светлата и домот со вашите паметни уреди.

2017

ЗАПОЧНУВАЊЕ НА ПРОИЗВОДСТВО И ВО ИНДИЈА

Ние ги произведуваме нашите светла во Кина и Унгарија, многу години. Друга пресвртница во производството на светлина беше отворањето на нашата фабрика во Индија.

По темелна подготовка, првата светилка EGLO беше произведена во Индија во 2017 година.

2019

50 ГОДИНИ ПОСТОЕЊЕ

Размислете глобално, дејствувајте локално. Ниту една компанија не ја разбира оваа филозофија подобро од Групацијата EGLO:

Со седиште во Пил, Австрија, со преку 70 компании ширум светот, повеќе од 80.000 светилки произведени дневно И фабрики во Унгарија, Кина и Индија.

2019

УДАРНО

Како дел од нашиот континуиран развој на нашата европска логистичка мрежа, додаваме четврти централен магацин во Магдебург, Германија.

Овој нов магацин ќе има простор за приближно 76.000 палети и ќе вработи над 150 лица. Магацинот се планира да стапи во употреба во јануари 2021 година.

EGLO менаџмент

Бродот не може да се држи на патеката без капетан и кормилар.
За нас, оваа одговорност е поделена помеѓу раководството на групата и проширеното раководство.

Mag. René Tiefenbacher

CEO EGLO group

Менаџмент маркетинг

Mag. Axel Böchzelt

Менаџер за продажба

Mag. Peter Gabl

Менаџер за финансии и IT

Mag. Christian Huber

Менаџер за купување,производство и обезбедување квалитет

ПРОШИРЕНО ГРУПНО УПРАВУВАЊЕ

Bernhard Lechner

Менаџмент за меѓународно производство

Ing. Mag. (FH) Erkan Kizilkan, MBA

Планирање на продажба, производство (Индија и Кина), диспозиција, QS/QC

Christian Gspan, MBA

Набавка, транспортна логистика
Play Video

Историјата и фактите на нашата компанија

Околу светот, од Тирол, 50 години EGLO.
Play Video

Одржливост во EGLO ♻️💡

Одржливост во ново светло.